maak je mindmap

 

 

Wil je met meer impact (s)preken?

  • Overweeg je een meerdaagse training te volgen omdat je je wilt ontwikkelen in het (s)preken?
  • Wil je me uitnodigen voor een training in jouw kerk of organisatie en wil je graag eerst ervaren hoe ik werk?
  • Of heb je op dit moment geen tijd voor een meerdaagse training en wil je in een middag inspiratie opdoen voor je komende preken? Dan ben je welkom tijdens de introductiemiddag waar je een steengoede preekstructuur leert kennen die je makkelijk onthoudt.

 

Wat levert deze ochtend of middag je op? 

  • Je ervaart dat de mindmap helpt bij het ontwerpen van je preek. Als het goed is, cirkelt alles letterlijk rondom de kern. Als je je preek helemaal zou uitschrijven, heb je een grotere kans dat je afdwaalt.
  • Je merkt dat je met een mindmap beter uit je hoofd kunt(s)preken. Of nog mooier: uit je hart.
  • Je snapt en ervaart hoe de IKEA-structuur van de mindmap werkt .
  • Je weet wat je kunt veranderen in je preekstructuur om met meer impact te (s)preken.
  • Je ervaart of mijn werkwijze bij jou past.
  • Je weet welke vervolgtraining bij jou past .

 

Wat gaan we doen?

Bij een goede preek vind ik meerdere dingen belangrijk, zoals een Bijbels verantwoorde boodschap, een goede opbouw en een boeiende presentatie. Vergelijk jezelf met een architect die een huis bouwt. Hij doorloopt deze drie fases:

  1. de onderzoeksfase
  2. de ontwerpfase
  3. de uitvoeringsfase

 

Daarom kost het veel tijd om een preek te maken. Vaak is het iets wat je vooral in je eentje doet. Je weet dat het beter kan, maar je weet niet precies hoe. Tijdens deze middag kijk je op een nieuwe manier naar je preek en ontdek je in welke fases je jezelf kunt verbeteren. Tijdens deze mindmapmiddag zoomen we in op de ontwerpfase.

Je hoeft je preek nog niet te houden. Je doet een aantal oefeningen met de mindmap, zodat je aan het einde van de middag weet hoe je je mindmap kunt afmaken. Je kunt je vragen stellen over de verschillende trainingen en je ontdekt welke training het best bij jou past.

 

Waar en wanneer?

Laatste kans! 6 november 2020.

Je kunt kiezen uit

  • de ochtend: deze is eenmalig ONLINE. Van 8.30 tot 11.30 uur.
  • de middag (er is inmiddels een wachtlijst): Woerden, Sol Sport. Vanaf 13.00 uur ben je welkom voor koffie en thee. Om 13.30 uur gaan we van start. We ronden af om 16.30 uur.

 

Hoeveel deelnemers? 

Minimaal 6, maximaal 18.

Aangepast vanwege corona:

‘s Ochtends (online) maximaal 12.

‘s Middags (in Woerden) maximaal 10. WACHTLIJST.

 

 

Wat kost het?

79 euro.

Je ontvangt 20 procent korting op de eerste twee individuele trainingen. Je ontvangt 50 euro korting, als je na deze dag besluit om je aan te melden voor Geloofwaardig uitleggen, Een preek die staat als een huis  of Steengoed preken.

Je krijgt je geld terug als je me uitnodigt voor een trainingsdag in jouw kerk of organisatie.

55.000 euro op de bijrijdersstoel

 

Aline Soerdjpal (van Bartiméus Sonneheerdt)

“Een paar maanden geleden volgde ik bij jou de training. Vandaag was hét moment. Daar stond ik dan: op een prachtig podium, in een écht theater, met een kritische jury. Met een klein beetje zenuwen, maar vooral met een ijzersterk Ikea-verhaal, hield ik mijn verhaalIn mijn verlangen om mensen ‘mee te nemen’ in de wereld van blinde en slechtziende kinderen heb ik mijn publiek de hele intro lang met hun ogen gesloten laten inleven in de situatie van een blinde kleuter. En het werkte… De k, e en a deden de rest!

 

Ik ben je zo dankbaar voor deze IKEA-opbouw, want dankzij jouw training heb ik de eerste prijs in de wacht gesleept met mijn 15-minuten-pitch. Ik reed naar huis met een cheque van 55.000 euro op de bijrijdersstoel. 

 

Daarom: een dikke digitale knuffel. Dankzij jou verschijnt er binnenkort een grote glimlach op het gezicht van blinde kinderen!”

Tot mijn verrassing: preken gaat me nu beter af

 

Ewoud Jonker (predikant in opleiding)

“Ik zocht al wat langer naar een training om te groeien in het preken. Ik vind het vooral lastig voorbeelden en toepassingen te bedenken. Ik zoek naar creatieve samenhang van preekonderdelen en naar een verhaal dat raakt. Dat heeft ook te maken met lef, vrijmoedigheid, het durven delen van bijvoorbeeld privégebeurtenissen. Sinds de training heb ik enkele preken gehouden. De voorbereiding en het preken zelf gingen me beter af, tot mijn verrassing. De training heeft me echt aangemoedigd door te gaan op deze weg.

Kwetsbaarder en zekerder

 

Lineke de Kruif (teamleider Driestar College)

“Eigenlijk had ik niet verwacht dat ik de IKEA-structuur zelf zou gaan toepassen. Delen ervan misschien wel, maar niet in haar geheel.

 

Het pakte anders uit.

 

Wat me het meest is bijgebleven van de cursusdag is de tip meerdere voorbeelden te gebruiken om een breder gehoor te betrekken bij je verhaal. Dat werkt, merk ik in de praktijk van het onderwijs. Zoals je tijdens de training naar voren kon stappen om aan te geven dat je je aangesproken voelde, zo voelde ik dat leerlingen zich als het ware naar voren bogen om te luisteren naar wat er zou komen.

 

Nadat ik me een week lang had voorbereid op de weekopening, had gezwoegd om met steekwoorden tot een geordend verhaal te komen, heb ik uiteindelijk toch het schema van Paulien erbij gepakt. En heb ik zelf toch ook maar een schema getekend en ingevuld. Kortom, uiteindelijk werkte ik helemaal volgens de IKEA-methode! Het intro, de opbouw en de overgangen … alles was beter. Ik voelde me er ook zelfverzekerder door, terwijl ik me in het geheel kwetsbaarder heb opgesteld.

 

De trainingsdag vond ik al waardevol, maar nu komen daar ook verwondering en dankbaarheid bij, doordat ik ervaar dat de lessen van de dag in de praktijk goed werken. Ik geniet er nog van na.”